Agence pour la Protection des Programmes : voir le certificat IDDN - BIF-BEEF
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Historique des extractions approuvées par le CSU :
=> analyse de la différence entre les propriétés métaboliques (oxydatives et glycolytiques) entre les muscles LT et ST, selon le type d'animal (âge, sexe, race, conduite...) (B.Picard & S. Chriki 05/2010)
=> extraction des données de teneurs en lipides (totaux, TG, PL) et de composition en acides gras, concernant des mâles et femelles de différentes races pour les muscles TB et ST (B. Picard 08/2010)
=> extraction des données de collagène, des poids des animaux, et des âges d'abattage en jours (F. Garcia & M. Blanco-Alibes 08/2010)
=> fibres, collagènes, activités enzymatiques en vue d'étude statistiques SAS (S. Chriki, G. )
- BiF-Beef v3.0 - Septembre 2010 : Reformatage référentiel (recodification des variables et amélioration de la notion de site de mesure)
- BiF-Beef v2.0 : Biologie Intégrative et Fonctionnelle (BIF) de la Viande Bovine (BEEF) : Vers un outil de prédiction de la qualité

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1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
Nombre
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Baq (2003) | Génisses | Mode Stabulation | auch 9999 | dgal 1684 | chatronLaq 1311 | vachotron00 1889-90 | qqs corrections | vachotron01 1300-04 | vachotron02 1307-10 | NatureRation 1104 | Montbelliard 1184 | Uzerche 1180-86 | MoHelen 1188 | Mugene03-Agrobio | CIV - màj | |
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13-nov-08 | 14-nov-08 | 19-nov-08 | 20-nov-08 | 28-nov-08 | 28-nov-08 | 28-nov-08 | 28-nov-08 | 01-dec-08 | 02-dec-08 | 03-dec-08 | 03-dec-08 | 10-dec-08 | 10-dec-08 | 10-dec-08 | 01-nov-09 | 01-sep-10 |
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4184 | 4195 | 4218 | 4253 | 4401 | 4419 | 4446 | 4511 | 4511 | 4549 | 4569 | 4614 | 4638 | 4690 | 4704 | 5062 | 5197 |
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265029 | 265637 | 266044 | 267234 | 269022 | 269962 | 270502 | 271866 | 271848 | 272625 | 273039 | 274659 | 275793 | 278032 | 278826 | 291742 | 330153 |
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572 | 584 | 584 | 584 | 586 | 603 | 603 | 603 | 603 | 603 | 603 | 604 | 606 | 606 | 616 | 638 | 621 (nouveau ref) |
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20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 |
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13-nov-08 | 14-nov-08 | 19-Nov-08 | 20-Nov-08 | 28-nov-08 | 28-nov-08 | 28-nov-08 | 28-nov-08 | 01-dec-08 | 02-dec-08 | 03-dec-08 | 03-dec-08 | 09-dec-08 | 09-dec-08 | 09-dec-08 | 01-nov-09 | 01-sep-10 |
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0 | 608 | 407 | 1190 | 1788 | 940 | 540 | 1364 | -18 | 777 | 414 | 1620 | 1134 | 2239 | 794 | 12916 | 38411 |
The muscle longissimus dorsi does not exist!
It should be called "longissimus thoracis or lumborum". See a famous paper in Meat Science.
Meat Science Volume 28, Issue 3 , 1990, Pages 259-265. Recommended terminology for the muscle commonly designated ‘longissimus dorsi’.
Musculus longissimus of the erector spinae is frequently used by meat scientists because of its relative mass, its commercial importance and its variability in quality. Its designation has fluctuated considerably due to confusion over interpretation of accepted anatomical guidelines, some of which have been altered to improve precision. We recommend that meat and muscle scientists refer to the part of the whole muscle they generally use as the Longissimus thoracis et lumborum (LTL) or to either of its two parts, Longissimus thoracis (LT) or longissimus lumborum (LL), depending on which is referenced. The word dorsi should be omitted, the word musculus (or its abbreviation M.) preceding all muscles in Latin should not be used in English, and the longissimus atlantis, capitis and cervicis should not be included except when they are actually used
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ONTOLOGY : "... Description of concepts and relationships for the purpose of enabling knowledge sharing and re-use.." (James Reecy)
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